Gebruik deze 5 gouden geheimen om veilig te beleggen!

Veilig Beleggen Tip 1: Gebruik je verstand

Onthoud altijd dat beleggen risico’s met zich meebrengt. De partijen die beweren risicoloos te kunnen investeren liggen dus bij voorbaat. Er zijn veel fascinerende verkopers die nietsvermoedende investeerders uit de stookruimte proberen te lokken. Als je aan de telefoon wordt gevraagd om specifieke aandelen te kopen, weet je dat er iets mis is. De makelaar zal nooit direct verkoopadvies geven.
Daarom kunt u er als algemene vuistregel van uitgaan dat een leverancier waarmee u contact opneemt niet geloofwaardig is, tenzij u het tegendeel bewijst. Betrouwbare partijen zijn doorgaans aangemeld bij de AFM.
Wees niet het volgende slachtoffer van de “Damrak Wolf”

Tip 2: Controleer uw geloofsbrieven

Als u veilig wilt beleggen, heeft u een veilige leverancier nodig. U kunt dit controleren door te controleren of de aanbieder de juiste licentie heeft. EU-lopers moeten zich registreren bij de lokale regelgevende instantie. In Nederland is dit de Autoriteit Financiële Markten. Buitenlandse partijen zijn meestal geregistreerd bij de regelgevende instantie van het betreffende land. De onverwachte wending die we vorige week op het scherm zagen, verraste iedereen.
Toen de makelaar incheckte, was dat een duidelijk teken. Ga er echter niet vanuit dat dit onderdeel betrouwbaar is alleen omdat de inloggegevens correct zijn. Zelfs een partij als de AFM heeft niet altijd gelijk. Kijk dus ook of de aanbieder wordt aanbevolen door andere sites en of er een betrouwbare klantenservice is.

Tip 3: Kies voor veilige producten

Transparantie is belangrijk bij beleggen! Als het gaat om ‘gegarandeerd rendement’, weet je dat er iets mis is gegaan. Dit bestaat niet! Het is belangrijk om de risico’s van het product duidelijk te vermelden. Onthoud ook dat er een duidelijke relatie is tussen risico en beloning. Hogere rendementen betekenen over het algemeen hogere risico’s.
Het is duidelijk dat beleggen in stabiele aandelen veel veiliger is dan beleggen in vakantiehuizen in Cuba.

Tip 4: Leer het product kennen

Onwetendheid is niet veilig! Bestudeer het product daarom zorgvuldig voordat u investeert. Verschillende effecten hebben immers verschillende omstandigheden. Beleggen in aandelen is bijvoorbeeld totaal iets anders dan beleggen in onroerend goed of CFD’s. In de artikelen die het meest geschikt zijn om te beleggen leest u meer over de verschillende beschikbare beleggingsproducten. Dit is de grootste veilige beleggingstransactie die ooit is gedaan met een
-makelaar. Bedenk in ieder geval dat de partijen achter financiële producten meestal geld willen verdienen. Wanneer een bank een nieuw complex financieel product lanceert, zal de bank dat dus niet doen om u te helpen. Nee, de bank wil geld aan je verdienen. Onderzoek daarom of het product u echt meer zal helpen.

Tip 5: Openbaarmaking is veilig

Zet niet al uw geld op hetzelfde product! Het is erg belangrijk om uw beleggingen te diversifiëren. Beleggen in twee verschillende Nederlandse aandelen is geen goed voorbeeld van diversificatie. Als u veilig wilt handelen, moet u uw geld spreiden over verschillende producten, sectoren en individuele aandelen.
Diversificatie zorgt ervoor dat een daling in een bepaalde markt kan worden opgevangen door een andere markt. U kunt bijvoorbeeld een deel van uw vermogen beleggen in aandelen en een ander deel in obligaties. U kunt dan aandelen kopen in verschillende sectoren en landen. Wanneer de Braziliaanse aandelenmarkt crasht, kunnen uw Amerikaanse obligaties floreren. Meer entertainment betekent meer veiligheid!
Veilig communiceren, de weg naar succes!

Gebruik deze 5 gouden geheimen om veilig te beleggen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top